Gillar du The notebook kommer du älska den här boken!

London 1960. När Jennifer Sterling vaknar upp på sjukhus minns hon ingenting inte den tragiska bilolyckan som gjort att hon hamnat där, inte sin man, inte ens vem hon är. Hon känner sig som en främling i sitt eget liv. Tills hon råkar hitta ett passionerat brev, undertecknat B, som ber henne att lämna sin man.

Många år senare, 2003, hittar journalisten Ellie samma gåtfulla brev i arkivet på tidningen där hon arbetar. Hon blir besatt av historien bakom, och hoppas att den ska kunna återuppliva hennes haltande karriär. Om dessa två älskande fick ett lyckligt slut, kanske hon också kan bringa reda i sitt eget komplicerade kärleksliv? Ellies sökande kommer att skriva om historien och hjälpa henne att inse sanningen om sin egen, moderna romans. (Hämtat från Adlibris)

I vissa böcker har jag en tendens att hålla koll på sidnumret för att boken helt enkelt är för ointressant. Denna bok var spännande från början till slut och tanken på att kolla upp vilken sida jag var på slog mig aldrig. Moyes håller ett bra tempo där det sker nya saker som håller intresset vid liv. Gillar starkt hur hon skiftar från en persons tankar till en annans mitt i texten, har aldrig stött på detta i tidigare böcker. Likaså gillar jag att boken inte är helt förutsägbar.

5/5
Jojo Moyes är en mycket skicklig författare som jag definitivt kommer att läsa fler böcker av.
Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej