När jag var mindre skulle jag alltid ha en kopp te när de vuxna drack kaffe. Jag blandade i mjölk, socker, lite mera socker och rörde runt med en sked. När kaffet var slut satt jag kvar med min kopp te, utan att ha smakat på det. Jag har fortfarande en dille på te, men nu i den bemärkelsen att jag faktiskt dricker det, morgon och kväll. Förra året fick jag en låda med femton små teburkar från Kusmi på min födelsedag. Deras teér är de bästa jag smakat, de är fylliga, smakrika och innehåller kryddor som kanel, kakao, lakrisrot, apelsin med mera beroende på vilket te det är du har. Ett stort plus är att de inte blir beska om man har i tepåsen lite för länge. 
 
För några dagar sedan gjorde jag en beställning på deras hemsida då mina miniburkar har tagit slut. Fick en mindre chock när jag idag öppnade kartongen och såg hur stora burkarna var. Kommer kunna forssa i te i flera år framåt. Smakerna jag beställde var Euphoria, St- Petersbourg, Prince Vladmir, Bourbon Vanilla och Spicy chocolate (de två sistnämnda finns inte med på bild). Jag har sedan tidigare smakat St. Petersbourg och Prince Vladmir och är några av mina favoriter. Ska bli spännande att smaka de andra, speciellt Euphoria som luktar himelskt! Med beställningen fick jag tre te prover (den tredje var Spicy chocolate) som jag tänkte testa till frukost.

Tips på ett annat temärke som är i samma prisklass som Lipton är Pickwick. Brukar finnas på hotell och ibland på IKEA. Värt att testa om man älskar te. 


Gillar du The notebook kommer du älska den här boken!

London 1960. När Jennifer Sterling vaknar upp på sjukhus minns hon ingenting inte den tragiska bilolyckan som gjort att hon hamnat där, inte sin man, inte ens vem hon är. Hon känner sig som en främling i sitt eget liv. Tills hon råkar hitta ett passionerat brev, undertecknat B, som ber henne att lämna sin man.

Många år senare, 2003, hittar journalisten Ellie samma gåtfulla brev i arkivet på tidningen där hon arbetar. Hon blir besatt av historien bakom, och hoppas att den ska kunna återuppliva hennes haltande karriär. Om dessa två älskande fick ett lyckligt slut, kanske hon också kan bringa reda i sitt eget komplicerade kärleksliv? Ellies sökande kommer att skriva om historien och hjälpa henne att inse sanningen om sin egen, moderna romans. (Hämtat från Adlibris)

I vissa böcker har jag en tendens att hålla koll på sidnumret för att boken helt enkelt är för ointressant. Denna bok var spännande från början till slut och tanken på att kolla upp vilken sida jag var på slog mig aldrig. Moyes håller ett bra tempo där det sker nya saker som håller intresset vid liv. Gillar starkt hur hon skiftar från en persons tankar till en annans mitt i texten, har aldrig stött på detta i tidigare böcker. Likaså gillar jag att boken inte är helt förutsägbar.

5/5
Jojo Moyes är en mycket skicklig författare som jag definitivt kommer att läsa fler böcker av.

Minns när jag gick i förskolan och fick utskrivna mandla att måla på. När jag femton år senare hittade denna bok på Akademibokhandeln blev jag lite nostalgisk. Efter det har det ploppat upp nya mandala böcker. Har hunnit måla klart två bilder, på ett halvår. Det tar verkligen tid och koncentration för att måla en. Men det är det som är så skönt, att sätta sig ner och bara måla och det största bekymmret är vilken färg man ska fylla i med.  

Liknande inlägg