Smoothie med passionsfrukt, jordgubbar, mango, is, äpple och apelsinjuice. 
 
Dokumentärer lockar mig, jag gillar att få upp ögonen för nya saker och ifrågasätta mitt levnadssätt. Har det senaste tittat speciellt mycket på mat dokumentärer på Netflix och det var en som berörde mig mycket. Det var dokumentären "Fat, sick and neraly dead" 1 & 2, den kämpandan och glädjen gör att jag som tittare också blir motiverad till att leva ett mer hälsosamt liv. Huvudfokuset i dokumentären är Joe Cross som under 60 dagar reser runt i USA och fastar genom att dricka juice, detta för att gå ner i vikt och leva ett hälsosammare liv då han blivit sjuk och äter mycket mediciner. Under hans resa möter han människor som han frågar vad de äter och varför, han inspirerar även andra till att börja juice fasta. Själv försöker jag äta hälsosamt, jag tycker om att äta hälsosamt. Hälsosam mat för mig är hemlagad mat som är lagad från grunden och jag försöker undvika att äta allt för mycket onyttigheter. Efter att ha sett dokumentären funderar jag på att skaffa mig en råsaftcentrifug, dels för att det passar mig perfekt när jag studerar då jag kan byta ut kaffet till juice, men också för att det är häslosammare. 

En annan dokumentär jag rekommenderar är "GMO OMG" som finns på Netflix. 

Juli börjar närma sig sitt slut, förhoppningsvis även det ihållande regnet. Har älskat min nyinköpta te-mugg från Ikea för ynka fyra kronor. Det händer rätt ofta att jag tar en kopp te på Ikea i deras café och har varje gång älskat muggarnas storlek som finns där. Gissar mig fram att de rymmer en och en halv deciliter, vilket är perfekt om man vill testa på olika te smaker. Den mugg jag köpte rymmer dock två och en fjärdedels deciliter, men det passar mig perfekt till mitt morgon te. Har temuggar från Green Gate men upplever att de är för stora under morgontimmarna och passar bättre när kvällen nalkas. Har även införskaffat mig en ny te klämma från Ica Maxi, min andra från Ikea har tyvärr en tendens att läcka ut lite te mellan springorna, så glädjer mig åt att jag hittat en som håller tätt. Kan även rekommendera honungen på bilden om man gillar honung som är lite mildare i smaken. 
 
The Motral Instruments serien har blivit en av alla saker som jag kopplar till sommaren, då de svenska översättningarna brukar komma ut på just denna årstid. Eftersom att jag började läsa serien på svenska har det blivit att jag fortsatt och inte skiftat till de engelska böckerna. Finner även ett nöje i att vänta på att nästa bok i serien ska komma ut. Denna sommaren var det "Fallna änglars stad"s tur att bli översatt så tänkte ge ett kort omdöme. 

Upplever att denna bok inte var en lika stor nagelbitare som dess syskon, man läste den rofyllt och gjorde sina spekulationer kring hur allt egentligen låg till. Det märks i boken att detta är en grundsten till de två kommande böckerna som säkerligen kommer att vara olidligt spännande med tanke på hur Fallna änglars stad slutar. Är fascinerad kring hur skicklig Cassandra Clare är som författare, hon gör ett så himla bra jobb med de böcker hon skriver. Hennes böcker är alltid välskrivna, och denna är inget undantag som, som alla andra bjuder på kärlek, skratt och blodiga fajter. 
 
Jag betygsätter boken med 3 av 5, men undvik inte att läsa den för det, tror det bästa kommer nästa och näst nästa sommar och då vill man inte ha missat att ha läst Fallna änglars stad ;)
 
The Mortal Instruments håller även på att i skrivandets stund bli en TV-serie! Känns fantastiskt roligt med tanke på hur bra böckerna är. 

Liknande inlägg