Jag hade satt mig i bilen och mamma börjar köra. "Nå vart ligger förskolan nu då?". Efter en felkörning kom vi rätt och jag var som vanligt tjugo minuter för tidig. Jag öppnade dörren in till förskolan som var fylld av barnens glädjefyllda prat. De satt och sydde i små tygbitar och andra målade kottar. Bordens ben var avsågade på mitten och stolarna i miniformat. Allt var så ovanligt från min vardag men ändå så välbekant från när jag själv var liten. Efter att ha skakat hand med förskolelärarna och hälsat på barnen rullade det på. Jag blev så trevligt bemött och barnen var väldigt pratglada. Ser fram emot min praktikvecka ännu mer nu då jag kan lära känna barnen bättre. När det var dags att gå kom några av barnen fram och gav mig en kram och vinkade sedan hejdå genom fönstret. Jag kunde inte sluta le på bussen hem, den glädjen de ger smittar av sig. 
Nu är det klart att jag under vecka 45 ska jag praktisera på en förskola, men ska hälsa på redan nu på torsdag nästa vecka. Det kommer att bli spännande och roligt att vara på en annan yrkesplats där jag inte kommer att stå bakom en kassa, men är även lite nervös då det var länge sedan jag tog hand om barn som inte är mina syskon. Fast det är i och för sig det som är meningen med att man ska ha just tvåhundra barntimmar; för att få erfarenhet när det gäller att ta hand om och knyta kontakt med barn. 
 
Efter att ha läst många au pair bloggar har jag större delen av gångerna blivit frustrerad över hur oorganiserade bloggarna är. Det brukar vara svårt att finna den information jag söker samt kunna följa med i deras process innan de åker som au pair. Jag har därför skapat en kategori vid namn "Ansökningsprocessen" där jag kommer att lägga upp allt som rör just processen innan jag kommer till nästa steg; "Matchningsprocessen". Med tiden kommer fler kategorier att komma upp, då det hade blivit rörigt om jag lagt upp alla steg i processen samtidigt. 
 
För att ge er en klar bild över vad jag ska uppfylla i ansökningsprocessen ger jag er en överblick med hjälp av en lista (+ innebär att kravet är uppfyllt, - inte är uppfyllt):
 
Ansökningsprocessen
- Har arbetat in 200 barntimmar
- Fylla i min ansökan hos organinsationen jag ska åka med
   - Filma in en ansökningsvideo
   - Skriva ett personligt brev
+ Ha mitt belastningsregister utskrivet
- Gå på hälsoundersökning
- Gå på ett informationsmöte med organisationen samt intervjuas
+ Har körkort
+ Har gymnasieexamen
 
Organisationen jag ska gå på ett informationsmöte hos är Cultural Care Au Pair, om de accepterar min ansökan är det organisationen jag kommer att åka med. 

Liknande inlägg