Hur går matchningprocessen till?
När du har skickat in din ansökan om att bli en au pair och den blivit godkänd får du ett inlogg till en sida där du kan göra fyra olika kurser, hitta information och se familjer du blir matchad med. Du kan endast bli matchad med en familj åt gången medan en värdfamilj kan kolla på fyra olika au pairer samtidigt. Under tiden som värdfamiljen tittar på din profil får du som blivande au pair ett mejl om att du har en match - en familj som är intresserad - och att de kan komma kontakta dig inom snar framtid. Helst ska du som blivande au pair kontakta värdfamiljen så fort som möjligt för att visa ditt intresse. Jag blev kontaktad via mejl av match 1 och vi beslutade oss för att ha ett Skypemöte där vi ställde olika frågor och presenterade oss själva. Säger familjen "Ja" till en match men att den blivande au pairen nekar så blir det ingen match, samma sak gäller om det är tvärt om. När båda parterna tackat ja är det en match. 
 
Igår ägnade jag hela dagen åt att filma in min au pair film och blev riktigt nöjd, och nej den får ni inte se för då kommer skämskudden fram ;) Om två till tre dagar kommer värdfamiljerna kunna se den. Visste ni att endast 30% av värdfamiljerna väljer att gå in på au paires profil utan en film? Chansen att hitta den rätta familjen ökar alltså med 70% när man har en film. Förståeligt visserligligen då en film berättar väldigt mycket om dig som person samt att familjerna har en stressig vardag så det är enklare att se en film först, för att se om de vill läsa resten av ansökan. 
 
Var även med på matchiningsworkshopen igår, det var ett bra tillfälle för oss att ställa frågor och få klarhet i saker och ting. Mycket av det ledaren sa var dock information vi själva kan hitta i våra broshyrer och på vårt au pair room online. 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej